Thursday, March 31, 2016

Προκατασκηνωτικό Διήμερο Μεγάλων Οδηγών 11-13/03/2016

Βρες
Οραματίσου
Λειτούργησε
Οργάνωσε
Στήσε NO.2

Αυτή ήταν και η Κεντρική Ιδέα του προκατασκηνωτικού διημέρου που έλαβε χώρα στην Εστία του Τοπικού Τμήματος Βόλου στις 11 με 13 Μαρτίου.Σε αυτό συμμετείχαν Μεγάλοι Οδηγοί και Στελέχη από τα Τοπικά Τμήματα Βόλου,Ελευσίνας,Ηλιούπολης,Ιωαννίνων,Καβάλας και Παιανίας.
Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να βρεθούμε όλοι μαζί και να αρχίσουν οι προετοιμασίες της Κατασκήνωσης Κοινοτικής Ανάπτυξης στην οποία θα συμμετέχουμε και θα πραγματοποιηθεί στο Κεραμίδι Πηλίου από τις 29 Ιουλίου μέχρι και τις 7 Αυγούστου.

Έτσι λοιπόν, αφού συναντηθήκαμε και ξύπνησαν για ακόμη μία φορά μνήμες από το παρελθόν, έφτασε η ώρα να γνωριστούμε και με τους Μεγάλους Οδηγούς που βλέπαμε για πρώτη φορά!


Στη συνέχεια κληθήκαμε να προετοιμάσουμε και να μάθουμε τα οδηγικά τραγούδια που θα πλαισιώνουν μουσικά την ταινία “Κ.Κ.Α. 2016” ώστε να μπορέσουμε να θέσουμε υποψηφιότητα στα επόμενα Όσκαρ. Βέβαια, λίγο πριν ολοκληρώσουμε τις πρόβες μας εμφανίστηκε ο Leonardo di Caprio μαζί με την αρκούδα για να προσπαθήσει να μας αποσυντονίσει."Οι μουσικοί που μας βοήθησαν""Οι πρόβες κυλούσαν με μεγάλη προσήλωση..."


"...ώσπου εμφανίστηκε ο γνωστός ηθοποιός με την αρκούδα
που θα πρωταγωνιστεί στην ταινία του!!" Το πρωί της επόμενης ημέρας μας βρήκε γεμάτους όρεξη για να μάθουμε τι πραγματικά είναι η Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης και πώς λειτουργεί.Έτσι, παίξαμε ένα παιχνίδι με δωμάτια μυστηρίου στα οποία κρύβονταν τα στοιχεία που μας βοήθησαν τελικά να αποκτήσουμε τις απαραίτητες γνώσεις.


Αφού λοιπόν ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από το νόημα της Κατασκήνωσης του Κλάδου Μεγάλων Οδηγών και αφού γνωρίσαμε και τον τόπο στον οποίο θα κατασκηνώσουμε ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε και τις Ομάδες Ενδιαφέροντος με τις οποίες θα ασχοληθούμε. Αυτές είναι οι εξής πέντε: 1.Θεατρικό:Αναβίωση παραδοσιακού γάμου
2.Μία βάρκα στο λιμάνι
3.Γνωριμία με το Χωριό-Κιτ παιχνιδιού
4.Συντηρούμε ξύλινα κάγκελα και παγκάκια
5.Ντοκιμαντέρ στο χωριό

Συνεχίζοντας το πρόγραμμά μας οι Μεγάλοι Οδηγοί επέλεξαν και εκείνοι με την σειρά την Ομάδα Ενδιαφέροντος που ήθελαν και η κάθε Ο.Ε. έκανε το πρώτο της Συμβούλιο!


Εφόσον ο καταιγισμός πληροφοριών σχετικά με την κατασκήνωση τελείωσε σειρά είχε η βραδινή ψυχαγωγία σε άκρως αποκριάτικο κλίμα. Περιπλανηθήκαμε στους σταθμούς που βρίσκονταν σε όλη την εστία και περάσαμε από διάφορες δραστηριότητες σκοπός των οποίων ήταν η συλλογή αποκριάτικων αντικειμένων ώστε να δημιουργήσουμε ένα σκετς με αυτά παρουσιάζοντας την ομάδα μας.Και αφού ο ήλιος ανέτειλε και οι μπαταρίες μας είχαν γεμίσει έπρεπε να προετοιμαστούμε και για τα λειτουργικά κομμάτια της κατασκήνωσης. Γι'αυτό χωριστήκαμε στις Ο.Ε. μας,μάθαμε χρήσιμους κόμπους και φτιάξαμε τις κατασκευές που θα χρησιμοποιήσουμε στις υπηρεσίες της Κατασκήνωσης.


Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος του διημέρου μας και ο στόχος επετεύχθη! Βρήκαμε (και Βρεθήκαμε) Οραματιστήκαμε Λειτουργήσαμε Οργανώσαμε (και Οργανωθήκαμε) και Στήσαμε τις βάσεις για μία πολλά υποσχόμενη Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης.

*Μερικές ακόμη στιγμές που θα θυμόμαστε μέχρι να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί.


Επιμέλεια Κειμένου: Παπαδοπούλου Όλγα

Φωτογραφίες: Στεργίου ΒίκυNo comments:

Post a Comment