Wednesday, February 10, 2016

Διανυκτέρευση 19-20 Δεκεμβρίου : "Παραμυθένια Χριστούγεννα"


Χριστούγεννα πλησιάζουν! Εν όψει λοιπόν των γιορτών και της μαγευτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί παντού, συγκεντρωθήκαμε άλλο ένα Σάββατο στο  «Σπίτι της Οδηγού» όχι για μία καθιερωμένη συνάντηση μιάμιση ώρας αλλά για ένα περιπετειώδες και χριστουγεννιάτικο διήμερο! Πριν ξεκινήσει η περιπέτεια πρώτα έπρεπε να κάνουμε κάτι σημαντικό. Να δώσουμε την υπόσχεση των Αστεριών και να πάρουμε τα σήματά μας! Και ποια είναι η υπόσχεση;;

Είμαι Αστέρι πρόθυμο τους άλλους να βοηθώ
Και το χαμόγελό μου ποτέ δεν το ξεχνώ
Αγάπη έχω κι αγκαλιά για όλους ανοιχτή
Φίλους να έχω σε όλη τη Γη!
Αφού δώσαμε υπόσχεση, ξαφνικά ο χώρος άλλαξε και μετατράπηκε σε ένα σπίτι πολύ ζεστό και φιλικό στο οποίο ζούσε μία μαμά με τα δύο παιδιά της, την Μελίνα και τον Άρη. Μας καλωσόρισαν στο σπιτικό τους και μας μάθανε πολλά πράγματα όπως για παράδειγμα γιατί στολίζουμε τις γιορτές έλατο. Εσείς ξέρετε γιατί; Θα σας πούμε εμείς τώρα που μάθαμε! Το βράδυ λοιπόν που γεννήθηκε ο Χριστός έκανε πάρα πολύ κρύο και το νεογέννητο κρύωνε πάρα πολύ. Ένα έλατο που ήταν ακριβώς έξω από την είσοδο της σπηλιάς αφού είδε πόσο κρύωνε το μωράκι, φούντωσε τα κλαδιά του πολύ και έτσι έκλεισε την είσοδο προστατεύοντας τον Χριστό από το τσουχτερό κρύο. Για αυτό το λόγο το έλατο θεωρείται ευλογημένο δέντρο και από τότε κάθε Χριστούγεννα το στολίζουμε με όμορφα στολίδια!


Πλάθω πλάθω κουλουράκια με τα δυο μου τα χεράκια. Σας λέει κάτι αυτή η φράση; Εμάς μας είπε πολλά γιατί είχε έρθει η ώρα να δείξουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες. Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες, σηκώσαμε μανίκια και αρχίσαμε!Αφού τα βάλαμε για ψήσιμο, χορέψαμε λίγο για να ανοίξει περισσότερο η όρεξη….


…και μετά  καθίσαμε στο τραπέζι για φαγητό μιας και τα στομάχια μας είχαν αρχίσει να γουργουρίζουν. Μιαμ μιαμ!!!Ώρα για ξεκούραση και μεσημεριανό υπνάκο.Αφού χαλαρώσαμε και ξεκουραστήκαμε, σηκωθήκαμε να… τσιμπήσουμε κάτι έτσι για απογευματινό. Πεινάσαμε πάλι ντε…!

Άλλωστε έπρεπε να πάρουμε ενέργεια γιατί περιμέναμε στο σπίτι μας ένα πολύ σημαντικό άτομο. Την συγγραφέα του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε το θέμα του διημέρου μας. Αφού την υποδεχθήκαμε, μας είπε ωραίες ιστορίες και μας έδωσε παζλ για να τα φτιάξουμε και διάφορα παιχνίδια!


Στη συνέχεια, πιάσαμε μαρκαδόρους και ξυλομπογιές και αρχίσαμε να γράφουμε, να σχεδιάζουμε και να ζωγραφίζουμε όμορφες ευχές για το νέο έτος!


Όταν τελειώσαμε τις ευχές μας έξω ήταν ήδη νύχτα  άρα είχε έρθει η στιγμή για το βραδινό φαγάκι μας ώστε να ξαπλώσουμε νωρίς για ύπνο.Γεμίσανε οι κοιλίτσες μας και αφού πλύναμε και δοντάκια ήρθε η ώρα για νάνι με νανούρισμα τους ήχους μιας χριστουγεννιάτικης ταινίας. 
Και ενώ σιγά σιγά άρχισαν να κλείνουν τα ματάκια τι να δούμε;; Μπήκε στο σπίτι μας ο Άγιος Βασίλης τραγουδώντας και γελώντας. Και επειδή ήταν πολύ κεφάτος είπε να αρχίσει το χορό και παρέσυρε και εμάς! Λίγο πριν φύγει μοίρασε σε όλους δωράκια. Με ανοιχτό από έκπληξη στόμα τον ευχαριστήσαμε και εκεί που ήταν έτοιμος να μας αποχαιρετήσει μπήκανε τρέχοντας και γελώντας δύο .....καλικατζαράκια! Με μακριά σκουφιά και με διάθεση για... πολλές σκανταλιές! Ευτυχώς μετά από κόπο καταφέραμε και τα διώξαμε και μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε με ησυχία την ταινία μας πριν μας πάρει ο ύπνος...
Ώσπου ξημέρωσε πάλι! Αφού ξυπνήσαμε ξεκινήσαμε πολύ ωραία την ημέρα μας χορεύοντας με παιδικά τραγούδια γεμάτοι ενεργητικότητα και ζωντάνια και στη συνέχεια φάγαμε το πρωινό μας.


Μετά το πρωινό όμως μάθαμε ένα δυσάρεστο νέο. Ο Άγιος Βασίλης μας ενημέρωσε πολύ στεναχωρημένος πως έχασε το σκούφο του όταν μας επισκέφθηκε χθες βράδυ. Σκεφτήκαμε ποιος μπορεί να τον είχε κλέψει και ξαφνικά το βρήκαμε! Οι καλικάντζαροι τον κλέψανε!  Και για να μας βοηθήσει ο Άγιος Βασίλης μας είπε πως μάλλον τα καλικαντζαράκια θα άφησαν πίσω τους στοιχεία για να βρούμε τον σκούφο του. Έτσι εμείς τα Αστέρια έπρεπε να τον βρούμε και να του τον δώσουμε γιατί Άη Βασίλης χωρίς κόκκινο σκούφο γίνεται; Δεν γίνεται.

Ξεκινήσαμε λοιπόν το ψάξιμο μέσα στο σπίτι αλλά και έξω.


 Ώσπου σιγά σιγά αρχίσαμε να βρίσκουμε τα στοιχεία. Ένα ήταν μέσα στην μπότα στο τζάκι! Άλλο ήταν πίσω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένα άλλο ξέρετε που το αφήσανε οι καλικάντζαροι;; Μέσα σε ένα παπούτσι! 

Το πρώτο στοιχείο που ανακαλύψαμε ήταν η λέξη ψωμί σε χαρτάκια το καθένα από τα οποία είχε ένα γράμμα αυτής της λέξης. Αναλογιστήκαμε τι να κάνουμε με το ψωμί. Αλλά τα καλικατζαράκια θέλανε να μας παιδέψουν και έτσι παίξαμε σκυταλοδρομίες με τα χέρια πίσω από την πλάτη και στόχο ένα κομμάτι ψωμί που ήταν μπροστά από κάθε ομάδα!

Επόμενο στοιχείο; Το χαρτάκι με τη λέξη μελωδία το οποίο ξέρετε που ήταν; Μέσα στο μπολ με τα ψωμάκια!
Η λέξη μελωδία μας παρέπεμψε κατευθείαν στην μουσική. Πήραμε λοιπόν όλοι από ένα μουσικό όργανο και τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια!
Και μέσα στο κουτί με τα μουσικά όργανα η λέξη χορός! Γρήγορα  βάλαμε μουσική και αρχίσαμε το χορό.


Ώσπου μπορέσαμε και φτάσαμε στο τελευταίο στοιχείο που έλεγε τη λέξη δέντρο και αμέσως καταλάβαμε πως εκεί ήταν κρυμμένος ο σκούφος. Και όντως εκεί ήταν!

Με τη λήξη του μεγάλου παιχνιδιού πλησιάσαμε και προς το τέλος του διημέρου μας!
Γεμάτοι από νέες εμπειρίες και ενθουσιασμό κάναμε τον Κρίκο μας για τελευταία φορά για το 2015. Η επόμενη συγκέντρωσή μας θα μας έβρισκε στους Γαλαξίες μας να υποδεχόμαστε το νέο έτος με κοπή πίτας!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το διήμερο, στα Αστεράκια μας που μας έδωσαν δύναμη με τη συμμετοχή τους και φυσικά στους γονείς που μας στηρίξανε πολύ ώστε να έχουμε αυτό το ωραίο αποτέλεσμα! Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους και το νέο έτος να φέρει πολλά καινούργια πράγματα σε όλους μας για ένα καλύτερο αύριο!


No comments:

Post a Comment