Thursday, June 26, 2014

Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Μαΐου 2014: Διανυκτέρευση


-         Μαγιώ,μπλουζάκια,σορτσάκια,καπέλο οκ..έτοιμη η βαλίτσα μας...φύγαμε για κατασκήνωση!

-         Όπα, όπα κορίτσια έτσι θα ρθείτε κατασκήνωση?!που είναι το σακίδιο σας? Και οι βερμούδες? Πάνινα παπούτσια είναι αυτά ?!

-         Τι έγινε μας κάνεις σκηνή?

-         Ναι ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΣΚΗΝΗ αν έρθεις έτσι κατασκήνωση…
 

Κάπως έτσι λοιπόν σηκώθηκε η αυλαία για τη διανυκτέρευση μας…

Τα παιχνίδια ξεκίνησαν αμέσως ,χωριστήκαμε σε κόκκινες, κίτρινες και μπλε σκηνές, τις ενωμοτίες μας, και μάθαμε πώς να στήνουμε και να ξεστήνουμε τη σκηνή μας στο άψε σβήσε και πώς προετοιμάζουμε σωστά μια λάμπα θυέλης πριν τη χρήση της.

 
Στη συνέχεια παίξαμε πολύ και αφού μας άνοιξε η όρεξη κάναμε ένα μικρό διάλειμμα για απογευματινό. Με χορτάτη λοιπόν κοιλιά και καθαρό το μυαλό μας ήμασταν έτοιμοι για να μάθουμε και να παίξουμε για το πως θα πρέπει να οργανώνουμε το σακίδιό μας, πώς ντυνόμαστε σε μια πορεία, αλλά και τι σημαίνουν τα ανιχνευτικά που μπορεί να συναντήσουμε.
 
 

 
Έπειτα στρωθήκαμε στην προετοιμασία της βραδινής ψυχαγωγίας-η κάθε ενωμοτία ανέλαβε διαφορετικό τρόπο έκφρασης.  Έτσι μέχρι το βραδινό, ήμασταν έτοιμοι! Φάγαμε με πολύ όρεξη, κάναμε τις υπηρεσίες μας και απολαύσαμε τη βραδινή ψυχαγωγία, όπου κάθε ενωμοτία μας παρουσίασε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο τι περιμένει από την φετινή κατασκήνωση.

 

Η ώρα πλέον είχε περάσει και πέσαμε για ύπνο για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας (αν και ο ενθουσιασμός και η υπερένταση μας κράτησαν ξύπνιους λίιιιγο ακόμη!)

Ξυπνήσαμε νωρίς το πρωί, φάγαμε γρήγορα το πρωινό μας, μαζέψαμε κ τα πράγματά μας και σε χρόνο ρεκόρ ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας προς τις Μηλιές Πηλίου. Μόλις φτάσαμε ανυπομονούσαμε για ζωηρά παιχνίδια!
 
Αφού εκτονωθήκαμε κ ανταλλάξαμε τις εντυπώσεις της προηγούμενης μέρας, είχαμε την ευκαιρία για μια μίνι εξερεύνηση του χωριού, όπως και να πάρουμε το δεκατιανό μας.  Ανταποκριθήκαμε λοιπόν με ενθουσιασμό στο παιχνίδι φύσης που ακολούθησε και φυσικά είπαμε και πολλά τραγούδια για να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας!
Και κάπως έτσι ξεκινήσαμε την κατάβαση μας προς τα Καλά Νερά μέσα από τα καλντερίμια του μονοπατιού.


Στα μέσα της διαδρομής όμως, είχε φτάσει πλέον η μεγάλη στιγμή για πέντε παιδιά της ομάδας μας. Αλέξανδρος, Βασιλική, Θάνος, Μάιρα και Αλέξανδρος ήταν έτοιμοι να δώσουν την υπόσχεσή τους.


Απολαύσαμε την τελετή υπό τη συνοδεία πουλιών και άλλων ήχων της φύσης, με συγκίνηση και ενθουσιασμό για τα νέα μέλη της οικογένειάς μας, πολλά χαμόγελα  και  μια αγκαλιά για όσα έχουμε μοιραστεί ως τώρα αλλά και άλλα τόσα που θα ζήσουμε στο μέλλον.
Έτσι λοιπόν λίγο η χαρά, λίγο η φύση, μας άνοιξε η όρεξη και αφού πήραμε το μεσημεριανό μας, συνεχίσαμε την πορεία μας, ώσπου φτάσαμε στα Καλά Νερά. Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο της επιστροφής κουρασμένοι μάλλον, αλλά και τόσο γεμάτοι! Ένα διήμερο γεμάτο εμπειρίες, στιγμές με την ομάδα μας κ πόσα χρήσιμα εφόδια για την καλοκαιρινή μας κατασκήνωση! Κρατάμε στην καρδιά όσα πέρασαν και ανυπομονούμε για αυτά που έρχονται! Και εις άλλα με υγεία!

No comments:

Post a Comment