Saturday, April 5, 2014

Σάββατο 22 Μαρτίου: Εκδρομή στη Λάρισα, Πράσινα άλογα και Πράσσειν Άλογα

Σάββατο πρωί, τελευταίες ετοιμασίες, μερικά τηλέφωνα, στολή, μαντήλι..τα πήρα όλα;; Πάμε εκδρομήηη!!! Στις 12 λοιπόν ήμασταν όλοι στο σιδηροδρομικό σταθμό. Με τη διάθεσή μας στα ύψη και το αρχηγείο μας σε τρελά κέφια, ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ!!
Απολαύσαμε τη διαδρομή μιας και η μέρα ήταν ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη!!
Μόλις φτάσαμε γνωρίσαμε το Νίκο, τον αρχηγό των οδηγών της Λάρισας και κατευθυνθήκαμε προς την εστία με βήμα ταχύ!
Ο Νίκος μας ξενάγησε σε ολόκληρη την εστία, είδαμε όλους τους ορόφους, εξερευνήσαμε και περιεργαστήκαμε διάφορα πράγματα-είναι κ μεγάλη βλέπετε- και λίγο το ταξίδι, λίγο η χαρά και ο ενθουσιασμός, μας άνοιξε η όρεξη!
Έτσι η Τζορτζίνα, η Αλεξάνδρα και η Μάιρα βοήθησαν στο σερβίρισμα: Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και τυρί μας είχε ετοιμάσει το τοπικό της Λάρισας και τους ευχαριστούμε. Ενώ στο μάζεμα των πιάτων βοήθησε η Μαρία και η Αγγελική.

 
Στη συνέχεια είχαμε λίγο χρόνο να συστηθούμε με τα παιδιά της Λάρισας που άρχισαν να καταφθάνουν, ενώ μόλις μαζευτήκαμε όλοι, το παιχνίδι γνωριμίας της Λίλας, έφερε φωνές, χαμόγελα κ γέλια: Πήραμε όλοι από ένα χρωματιστό ξύλινο καλαμάκι κ οι ομάδες άλλαζαν συνέχεια ανάλογα με το χρώμα, τις χάντρες, την κλωστή- Ποιος είσαι, τι τάξη πας, το αγαπημένο σου ζώο;
 
 
Έπειτα μεταφερθήκαμε στο κοντινό παρκάκι όπου ταξιδέψαμε σε άλλη εποχή: Γνωρίσαμε τη Λάρισα, την κόρη του Πελασγού που φώναξε τον Ιπποκράτη για βοήθεια, μιας και ο Πελασγός πράσσειν άλογα από τότε που έπεσε από το άτι του. Δηλαδή;;
Βλέπει κόκκινα, κίτρινα, μπλε και πράσινα άλογα;;;
Και κάπως έτσι χωριστήκαμε σ’ ενωμοτίες. Ενώ ο Ιπποκράτης μας είπε πως μόνο αν βρούμε στοιχεία από το κοντινό παρελθόν του θα επανέλθει η μνήμη του Πελασγού.
Γι αυτό και φύγαμε αμέσως για το Αλκαζάρ, όπου και το παιχνίδι ξεκίνησε:
 
 

 
 Τα απαραίτητα στοιχεία τα παίρναμε μόνο αφού περάσαμε από δοκιμασίες:

1η Για να δουλέψουν όλα ρολόι, από την αρχαιότητα ακόμα, χρειαζόταν παξιμάδια.

 Έχουμε πέντε παξιμάδια. Με ένα καλαμάκι από σουβλάκι στο στόμα πρέπει να περάσει το παξιμάδι ο ένας στον άλλο, σαν αλυσίδα. Ενώ ο τελευταίος πρέπει να τα κρατήσει όλα πάνω στο καλαμάκι χωρίς να του πέσουν. Πρόκληση; Προσοχή στα γέλια!!! Δε βοηθάν καθόλου!!
 

 
 
2η Ο Πελασγός αγαπούσε την άθληση. Και να που ήρθε η ώρα να προπονηθούμε κ εμείς κ να μάθουμε ισορροπία.

 Έχουμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι στο στόμα και αφού περάσουμε πέντε χάντρες στο καλαμάκι-χωρίς χέρια- πρέπει να τις αδειάσουμε σ’ ένα δοχείο διανύοντας μια μικρή απόσταση. Πόσες χάντρες κατάφερε να βάλει κάθε ομάδα στο μπολ;
 
 
3η Εδώ ο Ιπποκράτης εξετάζει πόσο δυνατά πνευμόνια έχεις αλλά και τη στρατηγική σου.

Φουσκώνουμε όλοι από ένα μπαλόνι και πρέπει να ρίξουμε μια σειρά από πλαστικά ποτήρια.
Στην πραγματικότητα είναι πιο δύσκολο απ’ όσο φαίνεται! Πόσο γρήγορος και αποτελεσματικός μπορείς να είσαι;;
 
 
4η Ο Πελασγός για να φτάσει στη Λάρισα, έπρεπε να περάσει με το άλογο του τον Πηνειό και κάπου εκεί έπεσε…
Το δικό σου μπαλάκι πινγκ πονγκ θα πέσει ή θα καταφέρει να περάσει από το ένα ποτηράκι στο άλλο;; Μπορείς μόνο να το φυσάς! Έχουμε τρία ζευγάρια από ποτήρια με νερό με διαφορετικές αποστάσεις μεταξύ τους! Και όσο κ αν φαίνεται δύσκολο, υπήρχαν άλογα που δεν έπεσαν!!!Αφού λοιπόν περάσαμε όλες τις δοκιμασίες και μαζέψαμε τα στοιχεία μας, προσπαθήσαμε να βρούμε το κρυμμένο μήνυμα λύνοντας τα κρυπτογραφικά. Επειδή όμως είχαμε κουραστεί κ λίγο, χυμός πορτοκάλι και μπισκότα μας έδωσαν την ενέργεια που χρειαζόμασταν.
 

 
Και το μήνυμα δεν άργησε ν’ αποκαλυφθεί:
  ‘’ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ= ΠΡΑΤΤΩ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ’’

 Έτσι καταλάβαμε όλοι επιτέλους, τι εννοούσε η Λάρισα, ‘’ Ο Πελασγός πράσσειν άλογα!’’

 Βγάλαμε κ τις απαραίτητες φωτογραφίες στο όμορφο πάρκο που μας φιλοξένησε, πήραμε τα αναμνηστικά μας και ανταλλάσσοντας εντυπώσεις επιστρέψαμε στην εστία.
 
 
 Εκεί παρουσίασαν και πέρασαν μ’ επιτυχία τα μονοπάτια τους η Βασιλική και η Μάιρα. Και στη συνέχεια χαρίσαμε στην ομάδα της Λάρισας ένα αναμνηστικό για να τους ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση κ τη φιλοξενία!
 
η Βασιλική

η Μάιρα

τα Στελέχη
 
Το βρήκαμε όμως δύσκολο ν’ αποχωριστούμε, κανείς δεν ήθελε να φύγει, αφού γνωριστήκαμε κ δεθήκαμε με τους καινούργιους μας φίλους τόσο γρήγορα! Έτσι ανταλλάξαμε τηλέφωνα ή ονόματα για τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…
Είναι ωραίο να βγαίνουμε από την εστία μας, να κάνουμε εκδρομές, να γνωρίζουμε κ άλλους οδηγούς με το ίδιο πνεύμα και αξίες... να μοιραζόμαστε κ να φτιάχνουμε όμορφες στιγμές!!

 

Σας περιμένουμε στο Βόλο!! Εις το επανιδείν!!

No comments:

Post a Comment